Biobased Press op zoek naar nieuwe bijdragen

Onze website biobasedpress.eu zoekt naar bijdragen van onze lezers. Kent u interessante artikelen die in uw land zijn verschenen, of bent u op de hoogte van actuele ontwikkelingen in uw sector? Stel ons ervan op de hoogte s.v.p., of nog beter: schrijf er iets over op onze website.

Bio Based Press logoBiobased Press bereikt een internationaal publiek

Onze website bestaat nu twee jaar (in het eerste jaar als biobased-society.eu). In deze tijd hebben we een publiek bereikt vér buiten ons eigen land Nederland. Minder dan de helft van de mensen die de laatste tijd onze site hebben bezocht wonen in Nederland; meer dan de helft komt uit het buitenland, voornamelijk uit de Verenigde Staten, België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Japan, Italië en India. Nu onze lezerskring steeds internationaler wordt, willen wij ook graag verslag doen van groene (biobased) ontwikkelingen in andere landen. Omdat volgens ons de ontwikkelingen in de VS goed worden gedekt door Amerikaanse sites, zoeken we vooral bijdragen uit andere landen in de EU en uit die andere centra van biobased ontwikkelingen, Zuid-Amerika en Zuidoost Azië.

Wij zijn geen nieuwssite. Wij hebben niet de middelen (en als het erop aankomt ook niet de echte belangstelling) voor voortdurende verslaglegging van het actuele industriële nieuws. Wij denken liever na over de wat langere termijn. Welke groene en biobased ontwikkelingen vinden er plaats? Wat betekenen deze voor de economie van een land, zowel voor de landbouw als voor de industrie? Brengen deze inderdaad een decentralisatie van de samenleving teweeg zoals veel waarnemers denken? Zal de boer beter gaan verdienen bij industrieel gebruik van de oogst (en het oogstafval), of zal deze worden vermalen tussen grootschalige belangen?

Wij stellen graag zulke vragen aan de orde, wij willen zulke ontwikkelingen zichtbaar maken, en belichten ze graag van vele kanten. Als u over zulke ontwikkelingen wilt schrijven bent u van harte welkom op onze site. Ook uw opinies stellen wij op prijs, of ze breed gedeeld worden of niet.

Biobased Press heeft weinig middelen

Wij houden deze website in stand met weinig middelen. Wij zijn te klein, en ons publiek is te divers, voor betaalde advertenties. Paul en Diederik, die het meeste bijdragen aan de site, zijn gepensioneerde wetenschapsjournalisten die de kolommen vullen uit persoonlijke belangstelling voor dit nieuwe en inspirerende onderwerp. Verwacht dus geen financiële vergoeding voor uw bijdrage; tenminste voorlopig niet.

Dus waar zoeken wij naar?
•    Tijdschriften of websites die groene of biobased ontwikkelingen bespreken, waar ook ter wereld, en die hun artikelen met ons zouden willen delen. Wij zijn bijvoorbeeld kort geleden een samenwerking begonnen met het Franse tijdschrift Formule Verte, waarbij wij wederzijds elkaars artikelen (in vertaling) kunnen publiceren.
•    Bijdragen van wetenschapsjournalisten of onderzoekers (bijvoorbeeld jong, of gepensioneerd) op incidentele basis.
•    Aandacht voor sleutelfiguren in de biobased ontwikkelingen in een land. Komen zij binnenkort naar Europa (vooral Brussel, Amsterdam)? Kunnen wij hen interviewen, zonder te veel geld uit te hoeven geven aan de reis?

Als u belangstelling hebt, laat dat s.v.p. weten op ons contactformulier. Met uw hulp zullen we nog beter kunnen nadenken over de ontwikkeling van de biobased society, de groene samenleving, en de gevolgen daarvan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Plaats een reactie