MENU ZOEKEN

One Response

 1. Geert Limburg 25 februari 2013 at 23:01 | | Reply

  Beste..,

  Een PEF-product is niet biologisch afbreekbaar…
  Is er al zicht op hoelang een PEF-flesje of bijv een PEF-plastic zak blijft bestaan, wanneer het bijvoorbeeld terecht komt in 1 van de 6 gyres in 1 van de wereldzeeen?. Nu de United Nations de problematiek rond de MicroPlastics zeer serieus nemen (qua ernst geschaard naast het ‘broeikasgas-effect’), lijkt ’t mij geen sinicure om mij af te vragen of het een goed idee is om meer houdbaar materiaal toe te voegen aan de PlasticSoup … Hoe meer nieuwe (PEF)aanwas in die gyres..hoe meer die plasticsoep-gyres aan kracht en oppervlak winnen.. Veel zeeleven en vogels zullen blijven sterven door verstikking en inname, ook van PEF-producten…
  Mits Avantium een inzichtelijk en op maat gemaakt inzamelings&verwerkings-proces / circuit paraat heeft bij de toetreding tot de huidige markt… De vraag blijft wel hoe ze dat anders gaan aanpakken dan de huidige producenten van verpakkingsmateriaal… Hoe gaat Avantium er voor zorgen dat zij hun spul terug krijgen om het te hergebuiken… Dat het niet toch in de vuilverbranding of in de openbare ruimte terecht komt…Hoe komt het bijvoorbeeld dat ‘r dadelijk geen 12.000.000 kilo plastic per dag meer in zee terecht komt? Gaat Avantium de innovatieve speler blijken te zijn, die een blijvend en aantoonbaar aandeel van de oplossing voor dit grote milieu-issue op zich heeft weten te nemen?
  Hoe gaat Avantium dat goed gecontroleerd, geordend met logistiek vernuft weten te regelen? Durft Avantium die
  immense verantwoordelijkheid op zich te nemen in een nieuwe tijd van zijn en ondernemen ? Op de website van Avantium wordt niet precies inhoudelijk ingegaan op hoe dit product-na-verwerkingsproces in de markt gekoppeld gaat worden aan het productie- en distributieproces van PEF(-producten)… Dit lijkt mij net zo, zij het niet nog meer van belang dan de innovatie van PEF en de uiteindelijke vermarketing van het PEFproduct zelf…
  Ik hoor graag van u…
  mvg,
  Geert Limburg

Leave a Reply