Biobased Society wordt Bio Based Press

Vanaf vandaag heet onze website biobasedpress.eu. Dit drukt beter uit wie wij zijn. Op twitter was onze naam al @biobasedpress. Vanaf nu komt deze naam terug in al onze uitingen. Automatisch zetten wij onze oude links en namen van artikelen om.

Bio Based Press logoDuurzaamheid en innovatie
Wij zijn journalisten. Wij berichten over wat er gebeurt in de maatschappij en reflecteren daarop. Vandaar de nadruk op ‘press’. De kern van onze activiteit blijft: de ontdekking van een nieuwe samenleving door duurzaamheid en innovatie, zoals de ondertitel van onze site nu luidt. Een ontdekking, omdat wij mensen al doende deze samenleving vorm moeten geven. Maar wel met een richting voor ogen.

Duurzaamheid en innovatie zijn beide nodig en hangen nauw samen. Om de economie duurzaam te maken moet onze industrie in snel tempo innoveren – een dimensie die in het publieke debat soms over het hoofd wordt gezien. En om innovatie een toekomst te geven moet deze duurzaam zijn – een dimensie waarvoor politici en captains of industry nog altijd meer oog moeten krijgen. Wij behandelen duurzaamheid en innovatie altijd in samenhang – het één kan niet zonder het ander.

Het belang van agro
Uitdrukkelijk handhaven we het woord Bio in de naam van onze site. Ook dit bevat een boodschap. De wereld moet meer aandacht gaan geven aan de ontwikkeling van een productieve en duurzame landbouw. De afgelopen eeuw haalde de maatschappij zijn grondstoffen bij voorkeur uit de ondergrond en niet van het land. Maar dat model loopt ten einde, door problemen met duurzaamheid en stijgende prijzen. We moeten dan wel een andere visie gaan ontwikkelen op de landbouw: niet alleen meer de verschaffer van voedsel maar ook van industriële grondstoffen. En op de agro-industrie: niet alleen meer de producent van voedsel maar ook van chemicaliën en materialen. Ook die inzichten moeten nog grotendeels doorbreken.

De ontwikkeling van een groene (biobased) industrie is van groot belang voor de hele wereld. In ontwikkelingslanden kunnen gemeenschappen zichzelf bevrijden uit de armoedeval door de ontwikkeling van lokale groene industrieën. En voor industrielanden vormen kennisintensieve groene industrieën de enige mogelijkheid om welvarend te blijven en zich te blijven ontwikkelen. De ontdekking van een nieuwe samenleving door duurzaamheid en innovatie gaat ons allen aan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 gedachte over “Biobased Society wordt Bio Based Press”

Plaats een reactie