MENU ZOEKEN

One Response

  1. B.B. Klaversteijn 9 november 2013 at 11:21 | | Reply

    Er kleven nog meer perverse effecten aan subsidies. Zo zorgen s’s er voor dat innovaties die geen s nodig hebben beconcurreerd worden door innovaties waar ten eeuwige dagen geld bij moet. Gevolg is dat commercieel haalbare innovaties van de markt verdrongen worden door innovaties die weer van de markt verdwijnen zodra de subsidie stopt. Het tweede probleem is dat het ambtenaren zijn die subsidies verlenen. Het inschatten van zakelijk risico is niet hun sterkste kant terwijl het inschatten van persoonlijk risico dat juist wel weer is. Gevolg is het merendeel der verleende subsidies bij partijen terecht komen – noem het uitbaters – die in principe geen subsidie nodig hebben omdat ze die kosten zelf kunnen dragen. Resultaat is dat kleine innovatie-ondernemers en/of ontwikkelingen die zonder subsidie kunnen uit de markt worden gehouden. Innovatief-ondernemerschap is wat Nederland nodig hard nodig heeft! Exploitatief ondernemerschap is er in overvloed.

Leave a Reply